24. 1. 2009

Nový Twhirl je propojen s webem v reálném čase (Twitter 7. díl)

 

Twhirl je klientská aplikace (program, který si nainstalujete do počítače), pomocí kterého můžete pracovat s Twitterem. Od včerejška má nové, překvapivě příjemné, vlastnosti. To nejlepší: jsou v něm nově zahrnuty Ping.fm (webová služba, která umožňuje publikovat jeden příspěvek na mnoha sociálních webech najednou, jedním kliknutím) a Seesmic video.

Na následujícím videu Loic Le Meur, zakladatel Seesmic (blog / Twitter / Facebook / Seesmic) v angličtině vysvětluje nové vlastnosti.

Pokud chcete získat nový Twhirl (verzi 0.8.8g), vyplňte svůj e-mail do formuláře, a Loic vám e-mailem (po potvrzení vašeho e-mailu) zašle odkaz na stažení.

Některé nové vlastnosti:

  1. Můžete na Twitteru sledovat více příspěvků, kde se o vás mluví, nejen odpovědi, které začínají @vašejméno (@replies), ale také všechny příspěvky, kde je @vašejméno uvedeno uvnitř příspěvku. Získáte tak více příležitostí, jak se přidat ke konverzaci.
  2. Z Twhirlu můžete svoji zprávu poslat přímo na Facebook, LinkedIn, MySpace, Wordpress a na desítky dalších sociálních sítí najednou. Proč sdělovat svoji zprávu jen přátelům v jedné síti, když ji můžete poslat všem na všech sítích najednou. Každý není na Facebooku, je také například MySpace. Stačí si jen zřídit účet na Ping.fm, zadat tam všechny svoje sociální sítě, a už můžete z Twhirlu posílat zprávy všem. Můžete tak dokonce posílat video (přes Seesmic) do všech sociálních sítí. Totéž lze dělat také přímo z Ping.fm.
  3. Lidé milují video, protože je ubezpečuje, že nejste jen pes na internetu. Video můžete nahrát a poslat přímo z Twhirlu, odkud můžete sledovat konverzaci, která na něj navazuje na Seesmic, a také můžete vyhledávat lidi na Seesmic, a to vše v reálném čase.
  4. Z Twhirlu můžete nyní sledovat všechny konverzace, kde se mluví o vámi zadaném klíčovém slově. Je to stejné vyhledávání jako přímo z Twitter Search, dokonce s podporou příkazů Tweetscan. Všechny vyhledané příspěvky si můžete nechat ukládat do poznámek, které si volitelně nastavíte. Potom nikdy nepřijdete o žádný příspěvek, kde se mluví o tom, co vás zajímá.
  5. Můžete si zvolit, kterou ze služeb použijete pro zkracování svých odkazů (například is.gd, snurl.com twurl.nl nebo bit.ly).
Aktuální novinka (28.1.2009): Nové video - prohlídka Twhirlu krok za krokem http://cz.youtube.com/watch?v=Zbn4E-yFOxc

0 komentářů:

Okomentovat